Dijk versterkt, natuur hersteld, gebied verrijkt

Tussen Koehool en het Lauwersmeer werken we aan de ontwikkeling van de Friese Waddenkust. Een kustzone met hoogwaardige landbouwgrond, unieke natuur en karakteristieke dorpen. We werken samen aan het verbeteren van de dijk, het herstellen van de natuur en het verrijken van het gebied. Zo kunnen we ook in de toekomst veilig wonen, werken en leven  in dit gebied.

Lees meer

 

Deelgebieden

Koehool | Zwarte Haan

We verbeteren de dijk tussen Koehool en Zwarte Haan. Op dit traject voldoet 3 kilometer asfalt en 1,5 kilometer steenbekleding aan de onderzijde van de dijk niet. 

Bekijk deelgebied

Fryslân Bûtendyks   

De dijk tussen Zwarte Haan en Ternaard wordt over een lengte van 24 kilometer aangepakt. Op dit traject voldoet het asfalt niet aan de veiligheidseisen. Het streven is om een volledig groene dijk te realiseren. 

 

Op weg naar 1DYK - RTV NOF

Ternaard | Peazens - Moddergat

Van Ternaard tot aan Peazens - Moddergat verbeteren we de dijk over een lengte van 14,4 kilometer. Binnen dit deel van de dijk vallen Wierum, Peazens - Moddergat en Peazemerlannen.

Bekijk deelgebied

 

Het laatste nieuws over

1DYK 

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"65","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-doc-text","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"245633,245834"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"2","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang vier keer per jaar het belangrijkste nieuws in je mailbox.

Aanmelden

Gebiedsplan

Samen met de omgeving kijken we hoe we de dijk kunnen verbeteren, de natuur kunnen herstellen en het gebied kunnen verrijken

Meer lezen

Wij zijn 1DYK

1DYK is een samenwerking tussen Wetterskip Fryslân, provincie Fryslân, Rijkswaterstaat, gemeente Noardeast-Fryslân, gemeente Waadhoeke en landbouw- en terreinbeherende organisaties. De komende jaren werken we samen aan het verbeteren van de dijk tussen Koehool en Lauwersmeer. We combineren de dijkversterking waar mogelijk met het verbeteren van het landschap en de natuur, samen met de omgeving.

 

 

In samenwerking met 

 logo's van de samenwerkende partijen

Contact

Algemeen: 058 292 22 22
Persvragen 058 203 06 06

Bezoekadres
Fryslânplein 3
8914 BZ Leeuwarden

www.wetterskipfryslan.nl

Overige contactinformatie

 

 

            

Cookie-instellingen