Meer over de jongerenraad

Over de jongerenraad

Mede door klimaatverandering moeten we (30-50 jaar) vooruit kijken. De keuzes van nu gaan dus over de toekomst en hebben impact op de volgende generaties. Daarom willen jou erbij betrekken.   

 

 

 

Voor wie?

Ben je tussen de 16 en 25 jaar? En woon, werk of studeer je in Fryslân of het Groninger Westerkwartier? Dan ben je van harte welkom in de jongerenraad!

De jongerenraad bestaat uit 12 jongeren met interesse in waterwerk en een bestuurlijke omgeving. Het eerste jaar starten we met 6-8.  

 

Hoe werkt het?

De jongerenraad geeft een stem aan de toekomst, door het dagelijks bestuur gevraagd en ongevraagd te adviseren. Een paar keer per jaar geef je advies over het waterwerk. Je stelt daarbij vooral de vraag: houdt het waterschap wel genoeg rekening met de gevolgen voor de toekomst?

Je hoeft niet alles te weten, wij nemen je mee in de onderwerpen en zorgen voor genoeg inhoudelijke informatie. 

'de keuzes van nu hebben impact op de volgende generaties'

 

 

Tijdsbesteding

De jongerenraad start in november 2023. Jullie komen ongeveer 1x per 6 weken (digitaal of fysiek) bij elkaar. Samen geven jullie 2 of 3 adviezen per jaar. Na 2 jaar in de jongerenraad stopt je termijn.

We starten de jongerenraad nu eerst met 6 leden. Over 1 jaar komen daar 6 nieuwe leden bij. Dan zijn jullie met 12 leden. Het jaar daarop worden de eerste 6 leden vervangen.

Zo is er elk jaar plek voor 6 nieuwe leden, die samen met 6 ervaren leden gaan adviseren. 

What's in it for me?

Doe ervaring op in een bestuurlijke omgeving, vergroot je netwerk, volg inspirerende sessies en workshops, werk aan je persoonlijke ontwikkeling én breid je cv uit!

 

Zo doe je mee

Wil je meedenken over de toekomst van het waterwerk? Meld je aan voor de selectiedag op 19 oktober en upload jouw creatieve motivatie! 

Aanmelden selectiedag   

Contact

Algemeen: 058 292 22 22
Persvragen 058 203 06 06

Bezoekadres
Fryslânplein 3
8914 BZ Leeuwarden

www.wetterskipfryslan.nl

Overige contactinformatie

 

 

            

Cookie-instellingen